ADVANTAGES AND DISADVANTAGES OF ASSESSING METHODS OF AGRICULTURAL PRODUCTS COMPETITIVENESS
Keywords:
evaluation of the competitiveness of farmers, agricultural enterprisesAbstract
The ability to supply goods to the world market in conditions of economic pressure from competitors is a precondition for growth in living standards. For our State obtaining sustainable global competitive position in the agricultural sector is extremely important because of the need to carry out financing imports of energy and other strategic resources. In order to predict their ability to export agricultural products it is necessary to analyze their competitive capacity and to assess the competitiveness of enterprises.References
Про особисті селянські господарства [Текст] : [закон України за станом на 05.04.2015 р.] / Верховна Рада України; Закон від 15.05.2003 № 742-IV // Відомості Верховної Ради. – 2003. – №
– С. 232–233. – Доступно також з мережі Інтернет : http://zakon3.rada.gov.ua/laws/show/742-15 (дата звенення 30.11.2015 р.). – Назва з екрана.
Смит, А. Исследование о природе и причинах багатства народов [Текст] / А.Смит. – М., 1972. – 210 с.
Шумпетер, И. Теория экономического развития (Исследование предпринимательской прибыли, капитала, кредита, процента и цикла конъюнктуры) [Текст] / И. Шумпетер ; пер.с англ. – М. : Прогресс, 1982. – 455 с.
Мишулина, О.В. Методы оценки конкурентоспособности сельскохозяйственной организации [Електронний ресурс] / О. В. Мишулина, Н. С. Горелова. – Режим доступу до ресурсу : http://group-global.org/files/38/dff91354bf7231cba60814064a93/2b.doc (дата звернення 30.11.2015 р.). – Назва з екрана.
Цэддиес, Ю. Экономика сельскохозяйственных предприятий [Текст] : учебное пособие / Ю.Цэддиес, Э.Райш, А.А.Угаров. – М. : Изд-во МСХА, 1999. – 400 с.
Downloads
Published
How to Cite
Issue
Section
License
Copyright (c) 2019 Podilian Bulletin: Agriculture, Engineering, Economics
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.
Authors contributing to Public Policy and Administration agree to publish their articles under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International (CC BY-NC 4.0) License, allowing third parties to share their work (copy, distribute, transmit) and to adapt it, under the condition that the authors are given credit, and that in the event of reuse or distribution, the terms of this licence are made clear.