PHYSICAL INFLUENCES ON TARY PREPARATION PROCESS TO PACKING LIQUID PRODUCTS

О. М. Семенов, В. В. Підлісний, М. І. Палилюлько

Abstract


The estimation of possibilities of achievement of aseptic effects on a micro flora and cooling of bottles is offered. The research corresponds to many types of products that need no less considerable technological and power efforts what in those cases, when thermal treatment touches the packed and pressurized products. Such methods include: "...sterile product in sterile terms is packed in a sterile container...". The result of the developed method is an analysis of influences of vacuum zing and filling of glass bottles dioxide of carbon in the processes of their preparation to packing. Aggregate of physical and chemical methods which are used in the processes of preparation of glass, tin jars and bottles, pellicle or combined materials from which the "soft" packing is formed and others like that, allow to provide longterm storage of products

Keywords


analysis; laws; pocketing; equilibrium; lethal effects; microorganisms

References


Piddubnyj, V.A., Sokolenko, A.I., & Shevchenko, O.Yu. (2007). Intensyfikatsiia masoobminu [Intensification of mass-transfer]. Food and processing industry, 2, 18-20 [in Ukraine].

Semenov, O.M. (2011). Udoskonalennia protsesiv pasteryzatsijnoi i sterylizatsijnoi obrobky kharchovoi produktsii i napoiv [Improvement of processes pasteurization and sterilization treatment food products and drinks] (Unpublished doctoral thesis). National university food technologies. Kyiv [in Ukraine].

Semionov A. (2015). Vlyianye sootnoshenyj heometrycheskykh parametrov upakovok na pokazatel' udel'noj poverkhnosty [Influence of correlations geometrical parameters of packing on the index of specific surface] MOTROL. Commission of Motorization and Energetics in Agriculture. Vol.17, № 5, 72-77 [in Polska].

Sokolenko A.Y., Ukraynets A.Y., & Yarovoj V.L. (2004). Spravochnyk mekhanyka pyschevoj promyshlennosty [Reference book mechanic of food industry] Kyiv : ArtEk. [in Ukraine].

Sokolenko, A.I., Kostin, V.B., & Vasyl'kivs'kyj, K.V. (2000). Fizyko-khimichni metody obrobky syrovyny ta produktiv kharchuvannia [Physical and chemical methods of treatment of raw material and food stuffs] Kyiv : ArtEk. [in Ukraine].

Sokolenko, A.I., Vasyl'kivs'kyj, K.V., & Shevchenko, O.Yu. (1999). Aseptychna pidhotovka sklotary [Aseptic preparation of container] Food and processing industry, 1, 18-20 [in Ukraine].

Shevchenko, O.Yu. (2004). Vyznachennia parametriv vakuumnoho pakuvannia kharchovykh produktiv [Determination parameters of vacuum packing foods] Food and processing industry, 3, 140-143 [in Ukraine].

Shevchenko, O.Yu., & Piddubnyj, V.A. (2004). Tekhnolohii rizkoi zminy tysku v pakovanniakh [Technologies of dramatic change pressure are in packing]. Packing, 3, 28-31 [in Ukraine].


GOST Style Citations


Піддубний, В.А. Інтенсифікація масообміну [Текст] / В.А. Піддубний, А.І. Соколенко, О.Ю. Шевченко [та ін.] // Харчова і переробна промисловість. – 2007. – № 2. – С. 18-20.

Семенов, О.М. Удосконалення процесів пастеризаційної і стерилізаційної обробки харчової продукції і напоїв [Текст] : автореф. дис. канд. техн. наук : 05.18.12 / Семенов Олександр Михайлович ; Національний університет харчових технологій. – Київ. 2011. – 24 с.

Семёнов, А. Влияние соотношений геометрических параметров упаковок на показатель удельной поверхности [Текст] / А. Семёнов // MOTROL. Commission of Motorization and Energetics in Agriculture. – 2015. Vol.17. №.5. 72-77.

Соколенко, А.И. Справочник механика пищевой промышленности [Текст] / Соколенко А.И., Украинец А.И., Яровой В.Л. – Київ.: АртЕк, 2004. – 304 с.

Соколенко, А.І. Фізико-хімічні методи обробки сировини та продуктів харчування [Текст] / Соколенко А.І., Костін В.Б., Васильківський К.В. – К. : АртЕк, 2000. – 306 с.

Соколенко, А.І. Асептична підготовка склотари [Текст] / А.І. Соколенко, К.В. Васильківський, О.Ю. Шевченко // Харчова і переробна промисловість. – 1999. – № 1. – С. 18-20.

Шевченко, О.Ю. Визначення параметрів вакуумного пакування харчових продуктів [Текст] / О.Ю. Шевченко // Харчова і переробна промисловість. – 2004. – № 3. – С. 140–143.

Шевченко, О.Ю. Технології різкої зміни тиску у пакуваннях [Текст] / О.Ю. Шевченко, В.А. Піддубний // Упаковка. – 2004. – № 3. – С. 28–31.




Copyright (c) 2019 Podilian Bulletin: Agriculture, Engineering, Economics

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.


Ліцензія Creative CommonsState Agrarian and Egineering University in Podilya